Spring naar content

Over ons

Stichting RGM in de Klas is in 2018 opgericht door Digmon Roovers, Mariken Jaspers, André de Jong en Lennart Koster. De stichting is opgericht om de Ronnie Gardiner Methode (RGM) te introduceren in het Basis Onderwijs en Speciaal Basis Onderwijs, eerst in Nederland en daarna ook in andere landen binnen Europa.

Digmon Roovers RGMindeKlas

Digmon Roovers

Gitarist, Muziekdocent, Componist

Digmon is op 8 jarige leeftijd begonnen met gitaarspelen. Op 16 jarige leeftijd speelt hij in zijn eerste band. Verschillende formaties volgen waar hij zowel gitaar, drums als basgitaar in binnen- en buitenland speelt. Digmon wordt toegelaten tot het Conservatorium in Groningen waar hij in 1996 afstudeert.

Dan wordt hij gevraagd voor de Five Great Guitars met o.a. Harry Sacksioni, Jan Kuiper, Jan Akkerman, Stochelo Rosenberg en vele andere gitaarhelden, waarmee Digmon verschillende tournee’s langs de Nederlandse theaters doet.

Naast het spelen in verschillende formaties is Digmon werkzaam als gitaardocent bij het Kunstencentrum in Winschoten. Hij is oprichter van het Groningen Guitar College, heeft een bloeiende lespraktijk en is RGM-Master-Practitioner. Digmon geeft verschillende cursussen en workshops waaronder: Gitaar in de Klas, Muziek á la Guildhall en Guitar Power

www.digmonroovers.com

mariken-rgm-in-de-klas

Mariken Jaspers

Oefentherapeut Mensendieck

Mariken Jaspers is als oefentherapeut (Mensendieck) gespecialiseerd in centraal neurologische aandoeningen. Daarnaast was ze samen met André de Jong de eerste RGM practitioner in Nederland, opgeleid door Ronnie Gardiner zelf, in Londen (2012).

Door middel van bijscholingscursussen over motorische ontwikkeling, muziek en brein en neurologische muziektherapie (NMT) heeft ze meer verdieping in haar kennis omtrent de toepassing van RGM kunnen brengen.

Mariken schrijft het oefenprogramma van RGM in de Klas en verzorgt, samen met André de Jong, de instructie voor de leerkrachten.

lennart-rgm-in-de-klas

Lennart Koster

Reclamemaker, docent

Lennart Koster is mede-eigenaar van reclamebureau Walli in Zuidlaren en daarnaast docent op de Hanzehogeschool bij de opleiding Communication & Multimedia Design.

Lennart is binnen RGM in de Klas verantwoordelijk voor alle technische zaken: de bouw van de website, de presentatietechniek en alle filmpjes.

www.walli.nl

andre-de-jong-rgm-in-de-klas

André de Jong

Oprichter RGM Nederland

André de Jong is opgeleid door Ronnie Gardiner en heeft in 2012 samen met Mariken Jaspers RGM Nederland opgericht. Hij is daarbinnen onder meer verantwoordelijk voor de organisatie en samen met Mariken voor de opleiding van RGM-practitioners. Daarnaast ondersteunt hij Ronnie Gardiner bij de organisatie van zijn internationale activiteiten.

Binnen RGM in de Klas is André verantwoordelijk voor de organisatie en is hij eindredacteur van het onderwijsmateriaal.

Scroll naar boven